Top MS Excel questions for interview and Entrance Examinations | 50 + MCQ questions MS Excel - Interview Help - Top Interview Questions

Latest

Interview Help - Top Interview Questions

Top Interview Questions and Tips for a good Interview

Sunday, August 23, 2020

Top MS Excel questions for interview and Entrance Examinations | 50 + MCQ questions MS Excel

 Top MS Excel questions


MCQ questions MS Excel 



Q1. Which is the latest version of MS excel?

Ans: Excel 2013


Q2. What is the popular DOS based spreadsheet?

Ans: Lotus 1-2-3


Q3. What is the extension of files created with Lotus 1-2-3

Ans: .123


Q4. What is the default MS Excel file extension?

Ans: .XLS


Q5. Which is the oldest spreadsheet package?

Ans: VisiCalc


Q6. What is the maximum number of rows an excel worksheet can have?

Ans: 1048576


Q7. What is the maximum number of columns an excel worksheet can have?

Ans: 16384


Q8. MS excel is a ___?

Ans: Window based spreadsheet package


Q9. In excel the intersection of a column and a row is called?

Ans: Cell


Q10. What is a collection of worksheets called?

Ans: Work book


Q11. What is the default number of sheets in an excel Workbook?

Ans: 3


Q12. In excel each sheet in a workbook is displayed as ?

Ans: Tab


Q13. In its default settings, Excel Margin tabs are set at?

Ans: 1.9 inch for top and bottom margins, 1.8 inch for left and right margins and 0.8 inch  for header and footer



Q14. Which area in an excel window allows entering values and formulas?

Ans: Formula Bar


Q15. What are the files that are responsible for starting MS Excel.

Ans: Excel.exe


Q16. Ctrl+PgUp will take you to?

Ans: Previous sheet


Q17. Ctrl+C is equivalent to?

Ans: Copy


Q18. Ctrl + V is equivalent to 

Ans: Paste


Q19. Ctrl + X is equivalent to 

Ans: Cut


Q20. Ctrl + A does?

Ans: Selects entire worksheet


Q21. Ctrl + O is equivalent to?

Ans: Open an existing file


Q22. Which command is used to close the window of excel

Ans: Alt + F4


Q23. Roman symbol for last column in an excel sheet is

Ans: XFD


Q24. Which one is the shortcut key of Save

Ans: Ctrl + S


Q25. Which is the shortcut to Go to Option in excel

Ans: F5


Q26. Which shortcut command is used to reach the next worksheet?

Ans: Page Down


Q27. Which command is used to copy the formula not the value from one data to nother

Ans: Paste Special


Q28. Which shortcut command is used to insert the current time

Ans: Ctrl + :


Q29. Which shortcut command is used to insert the current date

Ans: Ctrl+ Shift + ;


Q30. Which command is used to calculate the total characters in a cell

Ans: Len


Q31. Name the shortcut key to fill the value of just above cell

Ans: Ctrl + D


Q32. Ctrl + I shortcut key is used to?

Ans: Chang the content of a cell into italics


Q33. The formulas in Excel are made up of ?

Ans:  Arithmetical operators and functions


Q34. Which command we will use to get the specified string from the left?

Ans: Left


Q35. Which command we will use to repeat a string certain time

Ans: Proper


Q36. By which command we can attach another package file in excel

Ans: Hyperlink


Q37. By which menu we can make database of our worksheet data

Ans: Data


Q38. By which option we can show and print the gridlines

Ans: Page setup


Q39. Which menue kept the fill command?

Ans: Edit


Q40. Which menu kept the goal seek command?

Ans: Tools


Q41. Which menu kept the group and outline command?

Ans: Data


Q42. In which table we find the pivot table command?

Ans: Data


Q43. Which sign is used to specify a cell range?

Ans: : (colon)


Q44. Which sign we use to enter formula

Ans: =


Q45. In which tool bar you can find Autosum short button

Ans: Standard bar


Q46. In which menue will you get the validation command

Ans: Data


Q47. How many chart types available in excel

Ans: 14


Q48. From which toolbar we can change chart type

Ans: Chart Tool Bar


Q49. Which menu has function wizard

Ans: Insert


Q50. By which menu you can ungroup the data

Ans: Data


Q51. How many types of drawing objects are available in drawing toolbar

Ans: 10


Q52. In excel, Pie charts can be plotted on how many data series?

Ans: Only one data series








No comments:

Post a Comment